Äitienpäivä kahden äidin perheessä

Essi, teet minusta niin äitinä, kuin ihmisenä monin kerroin paremman. Hyvää äitienpäivää rakas, sun takia ja ansiosta mulla on kolme ihanaa ja uskomatonta lasta. Sun takia ja ansiosta saan ja uskallan olla äiti. Sun takia ja ansiosta olen selvinnyt kymmenen vuotta ilman omia vanhempia. Sun takia ja ansiosta mulla on perusturvallisuutta ja ylipäänsä pystyn yhä luottamaan ihmisiin. Sun takia ja ansiosta olen kasvanut vahvaksi ihmiseksi, äidiksi ja puolisoksi. Sun kanssa on ihana olla äiti, ja tiedän, että mun on pakko olla kyllä aika hyvä äiti, kun halusit vielä kolmannenkin lapsen mun kanssa ❤️ Meidän elämä on kovalla volyymillä sekoilua, jatketaan!

”Kun sä äiti muutenkin oot aamuisin niin unenpöpperössä niin voitaisko nyt tehdä niin, että mä tuun kuiskaa kun tarvisin vähän apua kahvin tekemisessä ja sit sä tulisit auttaa sillai ettet oikeesti oo hereillä. Ja sit kun et oo oikeesti hereillä niin voitas ottaa myös herkkuja mulle ja V:lle, koska ei olis äitienpäivää ilman meitä niin se olis reilua’

Näin meillä vietettiin äitienpäivää kahden äidin perheessä. Lähtökohtaisesti äitienpäivänä ja isänpäivänä juhlimme vanhemmuutta. Ja juhlimme yhdessä, keskustellen ja elämää ja perhesuhteita pohtien. Kannustan kaikkia perheitä pohtimaan vanhemmuutta myös teemapäivinä. Millainen vanhempi minä olen, millainen vanhempi haluaisin olla? Mitä taitoja haluan lapsilleni opettaa? Tajusin jotenkin viime äitienpäivänä taas niin kirkkaasti sen, että me olemme heidän oppaitamme maailmaan. Me olemme myös oppaita äitienpäivän viettoon. Siksi halasin tytärtäni ja muistutin, ettei hänen tarvitse järjestää kaikkea ja huolehtia kaikesta.

Ainoa vinkkimme varhaiskasvatukseen ja kouluihin on se, että kuunnelkaa aina lasta, kun hän kertoo perheestään. Tukekaa pohdinnoissa ja olkaa valmiita myös avaamaan niitä pohdintoja muille, joille nämä pohdinnat eivät ole niin tuttuja. Myös teidän tehtävänne on tukea lasta, kun hän pohtii omaa perhettään ja omaa itseään. Sillä askarrellaanko kortti kenelle ei ole koskaan niin suurta merkitystä, kuin näillä pohdinnoilla. Älä silti pakota lasta valitsemaan esimerkiksi kummalle äidille äitienpäiväkortti tehdään. Tämä rakentaa heteronormatiivista maailmaa ja ajatusta ”yhdestä äidistä”. Ei kortteja tarvitse kahta olla, kortin voi osoittaa molemmille äideille, mutta on tärkeää tukea ja sanoittaa lapsen omaa perhettä myös teemapäivien kohdalla. Lapsella on kaksi äitiä ja teemapäivien täytyy siihen taipua ilman valinnan tekemistäkin. Ja sama juttu isänpäivänä, kyllä se lapsi kertoo ketä hän haluaa muistaa.

Ihanaa äitienpäivää kaikille, jotka sitä jollakin tavalla viettävät! Ja voimia myös meille, joille päivä on aina myös vaikea tai surullinen.

Advertisement

Julkaissut munpullasunuuni

Meidän sateenkaariperheen reciprocal ivf matka ja elämää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: