Mikä on Reciprocal IVF?

Reciprocal IVF hoidossa toinen puolisoista luovuttaa munasolun ja toinen puolisoista kantaa raskauden.

Yritin googlettaa suomeksi olevia juttuja aiheesta enkä löytänyt juuri mitään. Tilanne oli sama vuonna 2015 kun meille iski totaalinen vauvakuume. Olin elänyt tähän asti omassa sateenkaari popcorn yksisarvinen vauvakuplassani ja jotenkin kuvitellut että tekemättä itse mitään asia olisi jo levinnyt laajempaan tietoisuuteen. Ei ollut. Siksi päätimme perustaa tämän blogin ja instatilin, joissa on tarkoitus jakaa se tieto joka meillä hoitomuodosta on mutta ennen kaikkea osoittaa ihmisille ja erityisesti naispareille että tällainen ihana ja upea hoitomuoto on olemassa!

Meidän elämä muuttui täysin sillä hetkellä kun hoitomuoto löydettiin. Tiedettiin että perustetaan meidän perhe näin vaati mitä vaati. Aloitettiin heti laajamittainen selvitystyö ja käytiin läpi klinikoita pääkaupunkiseudulla läpi. Käytiin tutustumassa klinikoihin jopa paikan päällä.

Meistä oli äärimmäisen ihana ja kaunis ajatus kantaa toistemme geneettisiä lapsia sillä juuri toistemme kanssa me halusimme perheen perustaa ja vanhemmuuden jakaa. Tämä tapa tuntui meille niin luonnolliselta ja läheiseltä että tiedettiin heti että näin tämä tulee menemään kunhan vaan meillä olisi ylipäänsä onni matkassa ja voisimme lapsia saada. Uskon että meidän molempien raskaudet lähensi meitä eri tavoin todella paljon.

Ja kyllä tätä tapaa voi varmasti kritisoida heteronormatiivisuudesta mutta sen kun kritisoitte sillä meistä oli maailman ihaninta kantaa lapsemme maailmaan näin. Se tuntui myös helpolta tavalta luoda sidettä kasvavaan lapseen. Minusta oli aivan ihanaa ajatella että tuossa tuo vaimo on raskaana minulle ja siellä se meidän pieni ihme kasvaa. Äitiys tuntui heti sisäänrakennetulta ja luonnolliselta. Ja raskaana ollessa oli maailman ilmiselvintä että siellä se minun vauva potkii ja minun kroppani sitä kasvattaa, rakentaa vaimon antamista aineksista uuden upean elämän.

Ja kyllä ilkeiden ihmisten on vaikeampi haukkua ja huudella kumpi on enemmän tai vähemmän äiti sillä tässä hoitomuodossa osutaan jonnekin niin syvälle äitiyden ytimeen ettei sitä juuri kukaan onneksi ole halunnut sorkkia, vaikkei kenenkään äitiyttä pitäisi muutenkaan sorkkia. Mutta tiedättekö, ollaan saatu osamme tästä sodasta ja rapaa niskaan vuosia joten yritän valita taisteluni. Tämä tapa ei kuitenkaan ollut taistelu vaan meidän koko rakkaudesta koostuvan perhe-elämän täydellinen alku. Uskon silti että hoitomuoto myös teki muille sukulaisille helpoksi omia vauvat itselleen. Nämä vauvat oli alusta asti ja koko ajan meidän vauvoja.

Luovutimme vuorotellen munasolun toisen kannettavaksi ja lapsemme syntyivät molemmat laskettuinapäivinä alkalailla tasan kahden vuoden ikäerolla. Hoitomuoto on Suomessa mahdollinen sillä lahjasoluhoitoja voidaan tehdä myös perheensisäisesti. Yhä useampi klinikka tekee jo hoitona.

Ja tiedättekö mikä on ihaninta? Noi meidän tyypit ei olisi juuri tuollaisia ilman meitä molempia. Siellä raskaushuuruissani kun olen huhkinut ja puhkinut ja vetänyt kaurapuuroa olen antanut lapselleni kohdussa jotakin jota tutkijatkaan eivät tarkasti pysty määrittämään mitä kohdussa tapahtuu ja miten hormoonit sikiöön vaikuttavat.

Advertisement

Julkaissut munpullasunuuni

Meidän sateenkaariperheen reciprocal ivf matka ja elämää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: